AKTUELNO

Naša sagovornica ističe da joj je bilo čudno što joj se usvojitelj ne javlja, pa je odlučila da ode na njegovu adresu.

Na desetine naših građana operiše po Srbiji, a najviše u Vojvodini, kao deo monstruoznog lanca trgovine mačjim krznom, od kojeg se u Zapadnoj Evropi izrađuju i te kako cenjeni ćebad, otirači, kaputi i torbe, o čemu je Objektiv već pisao.

MAME TUŽNOM PRIČOM

Na ceni su najviše trobojne mačke, od čijeg krzna se pravi mekana ćebad, čija cena doseže i do 800 evra. Beograđanka Vera Nedeljković (61), koja je samo jedna u nizu žrtava izvesnog preprodavca mačjeg krzna, ističe da njegove kolege i on imaju pune ruke posla.

– Monstrum kome sam i ja dala svoju macu „udomio” je preko 2.000 mačaka za samo dve godine, on ih i pari, tako da uvek ima „materijala”. Ono što je naročito užasavajuće, jeste što mi ga je preporučila vlasnica jednog udruženja za udomljavanje ljubimaca. Rekla mi je da voli životinje, da je invalid – kaže Nedeljkovićeva.

Naša sagovornica ističe da joj je bilo čudno što joj se usvojitelj ne javlja, pa je odlučila da ode na njegovu adresu.

– Tamo je bilo mnogo mačaka, isključivo trobojnih. Iz kuće izašla njegova supruga, krvavih i izgrebanih ruku. Kada sam se predstavila i rekla da sam došla da vidim svoju mačku, ona je rekla da je zauzeta jer kolje piliće. Zamislite šta je bilo iza tih vrata – uznemireno priča Vera.

Firma „Vital Naturmittel Vertiebs Gmbh” iz Celtvega u Austriji ćebad od mačjeg krzna prodaje i u zemljama Balkana, a oni juče nisu bili dostupni za komentar povodom prodaje mačjeg krzna iz Srbije.

#mačke