AKTUELNO

Na 16. sednici Saveta za mlade, kojom je predsedavao ministar Udovičić, predstavnici mladih i predstavnici organa i institucija usvojili su odluke o obrazovanju Stalnog stručnog tima za EU dijalog mladih i Stalnog stručnog tima za implementaciju Bonskog procesa, na prethodnu inicijativu predstavnika mladih.

Članovi Saveta razmatrali su i nove inicijative i razgovarali o planiranim aktivnostima u sferi omladinske politike za naredni period.

Foto: MOS

Svaka inicijativa koja dolazi od mladih, a zasniva se na konstruktivnom predlogu za unapređenje rada Saveta ili podrazumeva poboljšanje položaja mladih je dobrodošla i tu smo da je prihvatimo i podržimo. Uspostavili smo dinamiku zasedanja na mesečnom nivou i insistiramo na kontinuiranom i otvorenom razgovoru o svim temama koje okupiraju pažnju mladih i uveren sam da samo kroz ovakvo, zajedničko donošenje odluka, možemo postići puno u oblasti omladinske politike”, izjavio je ministar Udovičić.

Foto: MOS

Ministar se tokom sednice zahvalio svim mladima koji su pokazali visoki nivo odgovornosti i vakcinisali se, naglasivši da na taj način daju najveći doprinos u borbi protiv pandemije.

#Savet za mlade

#Vanja Udovičić