AKTUELNO

Svi srpski državljani koji imaju potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata moći će već od sutra da uđu u Grčku preko Severne Makedonije i graničnog prelaza Evzoni.

Informaciju koju je objavila premijerka Ana Brnabić potvrdio je i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

Grčka je zvanično najavila otvaranje turističke sezone u subotu, 15. maja, ali ulazak u tu zemlju prema svemu sudeći biće moguć već sutra. To je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu objavio Zaev nakon sastanka sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom.

- Imao sam sjajan radni sastanak sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom. Obavestio me je da od sutra granični prelaz Evzoni otvoren za sve građane Severne Makedonije koji imaju negativan PCR test, pisani dokaz o prijemu dve doze vakcine protiv kovida-19 ili pozitivnog rezultata na antitela - napisao je Zaev.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Premijer Severne Makedonije je ranije najavio da srpski državljani u vozilima sa srpskim tablicama neće plaćati putarinu u Severnoj Makedoniji ovog leta u znak zahvalnosti Srbiji zbog poklonjenih vakcina i pomoći u masovnoj vakcinaciji makedonskih državljana.

Premijerka Ana Brnabić, podsetimo, danas je u Atini imala sastanak sa Micotakisom nakon kojeg je takođe iznela lepe vesti.

- Od 14. maja, Grci otvaraju granični prelaz Evzoni i svi vakcinisani građani Srbije moći će bez problema da uđu u Grčku bez ijedne druge potvrde - navela je premijerka.

Građani koji nisu vakcinisani moraće da imaju negativan PCR test, rekla je Brnabić i istakla da je država uradila sve što je u njenoj moći da olakša građanima put u Grčku.

Takođe, Brnabić je najavila da će uskoro Srbija i Grčka potpisati sporazum o ukidanju naplate rominga.

#Grčka

#Srbija