AKTUELNO

U konkurenciji 37 evropskih univerziteta, naš Univerzitet „Džon Nezbit“ nagrađen je jednom od najvećih nagrada u oblasti nauke i obrazovanja – „Evropski najuniverzitet“.

Nagradu dodeljuje međunarodna organizacija „Evropska nezavisna agencija“, a na predlog Evropskog udruženja menadžera, časopisa Euromanager i privrednih komora regiona.

U obrazloženju žirija piše da se „nagrada dodeljuje za izvanredan doprinos Univerziteta Džon Nezbit ukupnom razvoju obrazovanja u Srbiji, Evropi i svetu, za uspešno realizovanje nastavnog procesa na najsavremenijim osnovama, te za razvoj naučnih dostignuća i za povezivanje obrazovanja sa potrebama privrede i društva. Žiri je imao u vidu i činjenicu da su diplome Univerziteta „Džon Nezbit“ priznate u svetu, što im daje posebnu snagu, značaj i važnost u evropskim i svetskim razmerama“.

Nagrada će biti uručena osnivaču ovog univerziteta prof. dr Mići Jovanoviću, a u prisustvu visokih zvaničnika iz regiona i EU, na svečanoj ceremoniji u Sarajevu, 7. jula ove godine.

#Fakultet

#Nagrada

#Univerzitet

'