AKTUELNO

Danas će novac dobiti 1.400.000 građana koji su se prijavili za pomoć.

Juče je počela isplata prvih 30 evra državne pomoći, a isplata će se nastaviti i danas, kada će veliki broj građana, uz prvu jutarnju kafu, obradovati poruka od banke.

Za razliku od pre godinu dana, kada vam je na račun leglo 100 evra i to tome SMS obaveštenje sa iznosom uplate, ove godine uz sumu u dinarskoj protivvrednosti, stoji i nekoliko podataka i informacija koje prate uplatu.

Foto: Pixabay.com

Odmah posle iznosa od 3.527,37 dinara jasno je naznačeno da vam novac uplaćuje Ministarstvo finansija tj. Uprava za trezor i da se radi o uplati novčane pomoći punoletnim državljanima.

Novac svima do kraja sledeće nedelje

Do juče u 7.30 za pomoć od 30+30 evra sei prijavilo 3.814.000 građana. Prethodno je pomoć dobilo 1,7 miliona penzionera kao i građani koji primaju socijalnu pomoć. Danas će, prema navodima iz Ministarstva finansija, novac biti uplaćen na račune još 1.400.000 građana.

- Samo u prva dva dana preko dva miliona građana će dobiti novac, a do kraja sledeće nedelje novac će biti uplaćen svima koji su prijavljeni. Prijavljivanje traje do subote, 15. maja, pozivam građane da se prijave preko kol centra ili portala Uprave za trezor - istakao je ministar Siniša Mali i dodao da će novac biti isplaćivan i u petak, a do kraja naredne nedelje novac će dobiti svi koji su se prijavili.

Foto: mfin.gov.rs

Govoreći o pomoći od 3.000 dinara za građane koji su primili vakcinu, Mali je rekao da prijava kreće 1. juna i trajaće do 15. juna.

Prijava će ići će preko Uprave za trezor, isto kao i za 30+30 evra, a biće otvoren i kol-centar. Podaci će biti objavljeni 1. juna. Кo god primi makar jednu dozu vakcine dokraja maja, stiče pravo i za ovu pomoć.

#Pomoć

#Siniša Mali