AKTUELNO

U toku su pripreme za početak nove sezone kupanja na otvorenom bazenu SPENS-a i kompleksu otvorenih bazena SC ,,Sajmište“.

Izvršene su sve neophodne standardne procedure, koje se primenjuju pre svake sezone i doneta su dokumenta o Utvrđivanju ispunjenosti propisanih uslova za otvaranje i početak rada otvorenih bazena za ovu sezonu, kao i Odluka o načinu rada bazena za leto 2021. godine.

Početak letnje sezone i početak rada otvorenih bazena SC “Sajmište” (ul. Novosadskog sajma br. 37) planira se u periodu od 11. do 15.6.2021. godine, a otvorenog bazena uz objekat JP “Sportski i poslovni centar Vojvodina” (ul. Sutjeska br. 2) od 4. do 8.6.2021. godine, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera predostrožnosti i zaštite.

Ovih dana se realizuju tehnički pregledi, provere ispravnosti pločica i instalacija, nakon čega će početi punjenje otvorenog bazena na obe lokacije.

Navedeno predstavlja standardnu proceduru, koja se primenjuje godinama unazad, pre početka svake nove sezone kupanja na otvorenim bazenima.

U skladu sa članom 26. Odluke o obavljanju komunalne delatnosti održavanje javnih zelenih površina pozvana je nadležna komisija da izvrši pregled bazena na SC „Sajmište“ i otvorenog bazena SPENS-a i sačini izveštaj o ispunjenosti propisanih uslova za otvaranje i početak rada pomenutih bazena.

Kada se završi ovogodišnja letnja sezona na otvorenim bazenima SPENS-a biće realizovana sanacija plaže otvorenog bazena sa tribinskim prostorom.