AKTUELNO

Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović za TV Vesti kaže da je epidemiološka situacija u ovoj zemlji dosta bolja nego ranije, kao i da je u toku masovna vakcinacija cepivima koja su dobijena od Srbije. Tim povodom Borovinić Bojović se posebno zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Borovinić Bojović kaže da su mere u Crnoj Gori značajno promenjene, kao i da će se uskoro razmišljati o potpunom ukidanju mera. Podseća i da u Crnu Goru građani Srbije mogu ući bez uslova.

Foto: TV Vesti

Epidemiološka situacija u Crnog Gori je u protekle dve nedelje značajno poboljšana. Danas je broj novozaraženih mnogo manji, nego juče. Mere su značajnoj promenjene. Trenutno važeće mere su, još uvek zabrana međugradskog kretanja vikendima i policijski čas između ponoći i 5 sati ujutru. Ukoliko se ove brojke nastave, mi ćemo razmatrati brzo i o ukidanju tih mera. Imamo i zabranu okupljanja više od 20 osoba na jednom mestu. Što se tiče PCR testiranja i uslova ulaska u Crnu Goru, državljani Srbije mogu bezuslovno ulaziti u Crnu Goru i ovo pravilo važi za sve naše susede - rekla je Borovinić Bojović za TV Vesti.

Foto: Unsplash.com

Ministarka zdravlja Crne Gore kaže da su građani Srbije posebno dobrodošli u ovu zemlju. Zatim je rekla i da će, u slučaju da neko od turista dobije koronu, imati besplatno lečenje i izradu PCR testova.

Foto: Tanjug/Ministarstvo Finansija Uprava

Posebno su nam dobrodošli građani Srbije. Mi smo radili na izradi protokola i mi ćemo kao država snositi troškove bolničkog lečenja za sve one turiste koji se razbole od koronavirusa za vreme boravka u Crnoj Gori. Takođe, što se tiče PCR testiranja, ukoliko bude potreban PCR test za povratak u matičnu državu, omogućićemo besplatnu izradu PCR testiranja - kaže Borovinić Bojović.

Podseća da je u Crnoj Gori u toku masovna imunizacija stanovništva, kao i da na dnevnom nivou imaju oko 10 hiljada vakcinisanih građana. Posebno se zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na donaciji vakcina i napomenula da su one značajno pomogle građanima Crne Gore.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Trenutno je u Crnoj Gori u toku masovna imunizacija koja teče dobro. Na dnevnom nivou imamo oko deset hiljada građana koji se vakcinišu. Ja sam se u više navrata, zahvalila državi Srbiji na bratskoj i prijateljskoj donaciji i naravno predsedniku gospodinu Aleksandru Vučiću. Ove vakcine koje su stigle u Crnu Goru su značajno pomogle i s ovim vakcinama je započela imunizacija u Crnoj Gori - zaključila je Borovinić Bojović.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!