AKTUELNO

Glumci i publika su bili u šoku.

U AKUD “Branko Krsmanović” sinoć je po 10. put odigrana predstava “Egzistencija” Edvarda Bonda, koja je prekinuta zbog intervencije policije.

Kako pišu beogradski mediji, u prostorije udruženja u Balkanskoj ulici juče su došli pripadnici MUP-a zbog dojave.

– Četvorica policijskih službenika ušli su zbog dojave navodnog pokušaja ubistva. Brzo smo shvatili da je reč o nesporazumu budući da je predstava sadržala scene nasilja. U jednom momentu se tokom igranja čak čuje i pucanj kroz prozor, što je verovatno zabrinulo nekog od komšija, te je rešio da pozove organe reda – kažu u “Krsmancu” i dodaju da im nije jasno kako je tek sada neko prijavio nasilje, galamu i agresiju koje se odvijaju na pozorišnim daskama.

Naime, u komadu igraju dvojica glumaca, od kojih jedan ima rolu naoružanog maloletnog delikventa koji upada u stan drugog pozorišnog lika, tražeći mu novac. Međutim, nakon toga ga prepoznaje kao žrtvu čime se tok priče potpuno preokreće – nasilnik sada traži da ovaj njega ubije, a celu periperiju dodatno dramatizuju zvuci okidanja pištolja i povici upomoć.

Pročitajte još: PROMENA VREMENA KOJA ĆE ZAHVATITI CELU SRBIJU Danas sunčano i toplo, a evo kada nam stiže nešto NEOČEKIVANO!

Svedoci su objasnili da su pripadnici policije prvo pretresli osoblje koje su zatekli na ulazu, a onda i gotovo kročili na samu scenu, dok je reditelj ostvarenja Filip Grinvald pokušavao da im objasni o čemu je reč.

– Glumci su čuli buku i videli Filipa kako iskače iz publike i dovikuje “Napolje! Predstava je u toku!”, ali u prvi mah nisu mogli da shvate šta je u pitanju. Pomislili su da možda neki pijani momci prave problem. Jedan glumac počeo je sve “jače” da igra i da viče, ne bi li ih nadglasao. Drugi glumac, koji je pritom u tom momentu izleteo “sav krvav” na scenu, primetio je da se zavesa pored njega pomera, a iza nje se nalazio policajac koji je držao pištolj uperen u njegovom pravcu. Na sekund se zaledio, ali je odmah potom nastavio da igra kao pravi profesionalac – navode oni.

Publika je takođe bila na visini zadatka, te je ćutke prihvatila novonastalu situaciju i ostala mirna do kraja predstave.

Ipak, nakon razumnog objašnjenja reditelja i uvidevši da je prijava bila neopravdana, pripadnici MUP-a su se brzo razišli, usput šaleći se na svoj, ali i račun lica koje je ih upozorilo na ovo navodno ubistvo.

#Beograd

#Policija

#Pozorište

#Ubistvo

'