AKTUELNO

Društvene mreže su preuzele primat i težište oglašavanja, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink Vladimir Radomirović, predsednik Udruženja novinara Srbije.

Radomirović ističe da su društvene mreže preuzele težište oglašavanja i da ostali mediji moraju da se snalaze i nadomeste gubitak.

"Nije samo pritisak vlasnika, političara opterećujući, već je to i finansijski deo, sa kojim se takođe bore mnogi mediji", rekao je Radomirović.

Kako kaže, situacija se poremetila i novinari su sada pod mnogo većim pritiskom sa svih strana.

Foto: TV Pink Printscreen

"Jako je važno da UNS bude jači nego što je sada i da se borimo za svoja prava", rekao je Radomirović.

Ističe da UNS mora da bude ubedljivo najjače udruženje u zemlji i da moraju da se bore protiv svih pritisaka.

Dodaje da je možda bila nečija strategija da se razbiju udruženja novinara.

"Nama je potrebno da imamo adresu sa kojom pregovaramo. Državni sekretar za informisanje je važan za našu zemlju i bitno je da bude imenovan", rekao je Radomirović.

Foto: TV Pink Printscreen

Komentarišući slobodu medija u Srbiji, Aleksandar Gajović, novinar i publicista, rekao je da smatra da su oni u našoj zemlji slobodni.

Dodaje da su štampani mediji Zakonom o informisanju i medijima privatizovani, da je ta privatizacija završena 2016. godine, kao i da tu spadaju svi mediji osim "Politike".

Gajović ističe da zbog toga imamo titulare i vlasnike koji diktiraju koncept i način na koji će se odnositi prema dešavanjima u Srbiji. Dodaje da su društvene mreže sada najjači medij, jer potpunu slobodu upravo možemo da vidimo na njima.

#Aleksandar Gajović

#Vladimir Radomirovic

#svetski dan slobode medija