AKTUELNO

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije dr Danica Grujičić čestitala je najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs i poručila da je smrt pobeđena.

"Smrt je pobeđena, radujte se! Hristos vaskrse! - napisala je ona na svom Fejsbuk profilu uz fotografiju sa, kako je istakla, velikim prijateljem Vladikom Teodosijem, što joj je draga uspomena iz Gračanice.
"Svima želim da ovaj najradosniji praznik provedu u krugu svojih najbližih u miru i ljubavi dobrog zdravlja. Svim kolegama želim puno uspeha, a što je manje moguće teških pacijenata. Prethodni period nas je bacio u mnoga iskušenja, kako lična tako i profesionalna. Verujem da su nas ti teški trenuci zbliži i naučili da moramo živeti u i za zajednicu. Da naše lično ne sme biti ispred naših bližnjih. Da naučimo da dajemo, da se žrtvujemo, i da stavimo interese drugih ispred svojih. Jedino tako svi možemo da napredujemo, a to je upravo ono što slavimo danas", napisala je dr Grujičić.

Istakla je da se "Hrist žrtvovao za sve nas i stavio nas ispred njega". 

"To je svetli primer kojim treba da se vodimo. To je ono čemu učim svoje mlađe kolege i studente, da mi radimo da bi pomogli bolesnima, a ne da bi nas učinili velikima. Tako je i u svim profesijama i u životu.Posebno želim da čestitam Vaskrs našem narodu na Kosovu i Metohiji, koji ko zna koju godinu po redu proslavlja praznike u neizvesnosti i strahu. Ova fotografija je draga uspomena iz Gračanice i gostoprimstva velikog prijatelja Vladike Teodosija, verujem da ću uskoro ponovo biti zajedno sa svojim prijateljima na Kosovu i Metohiji", napisala je Grujičić u svojoj objavi na Fejsbuku.

#dr Danica Grujičić