AKTUELNO

Cilj kampanje je podizanje svesti u društvu o porodicnom nasilju, kao i predstavljanje novih zakonskih mera u borbi protiv nasilja u porodici.

Ministarka pravde Nela Kuburović i njeni saradnici potpisali su danas peticiju da se 18. maj proglasi Danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja.

- Ministarstvo pravde podržalo je ovu akciju imajući u vidu da smo skoro uradili Predlog zakona o sprečavanju nasilja u porodici koji će se sledeće nedelje naći u skupštinskoj proceduri - rekla je Kuburović.

To je, kako je navela, samo mali doprinos koji Ministarstvo pravde zajedno sa svojim zaposlenima može da pruži u okviru ove akcije.

Peticiju su, pored Kuburović, potpisali državni sekretar Radomir Ilić, pomoćnici ministra Slavica Jelača, Zoran Balinovac i Vladimir Davidović, direktor Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom Dejan Carević i direktor Uprave za izvrsenje krivičnih sankcija Milan Stevović.

Ovu peticiju pokrenule su organizacije Autnomni ženski centar i Mreža žene protiv nasilja čije su predstavnice prisustvovale potpisivanju.

N. Petričević

'