AKTUELNO

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i malo svežije, u brdsko-planinskim predelima mestimično sa slabom, kratkotrajnom kišom.

Vetar slab do umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni.

Jutranja temperatura od 7 do 12, najviša dnevna od 16 na zapadu do 23 stepena na jugoistoku i istoku zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: Tanjug AP/Anthony Anex, Tanjug/Rade Prelić

U Beogradu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i malo svežije. Vetar slab do umeren severozapadni. Jutarnja temperatura oko 10 stepeni, najviša dnevna oko 17.

Da stiže zahlađenje najavio je nedavno i meteorolog Nedeljko Todorović.

On je objasnio da nas nakon praznika, očekuje nagli pad temperatura. U najhladnijim danima sledeće sedmice ona će sa 30 stepeni pasti na 15, ali, kako kaže, to će biti kratkotrajno.

Imaćemo pad temperature tri do četiri dana, a posle toga sledi porast temperature, imaćemo opet vredosti oko 25 stepeni, tako da nas očekuje tipično vreme za maj - objasnio je Todorović.

Foto: Beta/Dragan Gojić

Oluja u Novom Sadu

Kratkotrajna oluja, praćena jakom kišom, pljuskom i grmljavinom, uz veoma snažan olujni vetar sa povremenim jakim udarima, nešto posle 14 časova pogodila je deo Novog Sada.

Pali se meteo alarm

Žuti meteo alarm biće upaljen sutra na teritoriji jugositočne i jugozapadne Srbije, kao i na prostoru Kosova i Metohije.

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike, navodi se na sajtu RHMZ.

Do 10. maja temperatura iznad proseka

U narednih sedam dana, do 10. maja, toplije, dnevna temperatura oko i malo iznad proseka.

U utorak pretežno sunčano. Od srede do subote promenljivo oblačno, u sredu u brdsko-planinskim, a zatim i u ostalim predelima mestimicno sa kišom i lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Od nedelje ponovo sunčano.

#Prognoza

#Vreme