AKTUELNO

Juče je na vakcinalnom punktu valjevskog Doma zdravlja u hotelu “Grand” oboren rekord u broju datih doza za jedan dan – 912.

Koordinator punkta Vladimir Dimitrijević kaže da je od toga najveći deo završen do 14 časova, tako da je bilo još zakazanih termina ili više zainteresovanih za imunizaciju bez prijave, bez problema su mogli preći 1.000 apliciranih doza.

Drugu dozu Sinofarma primilo je 466 ljudi, a prvu 106 i to bez prijave. Fajzerom je revakcinisano 299 Valjevaca, a prvom dozom vakcinisana 31 osoba. Prvu dozu Sputnjika V primilo je sedam, a drugu troje sugrađana.

Kako navode u Domu zdravlja, broj Valjevaca koji su primili drugu dozu u organizaciji Doma zdravlja sada je 14.775. Zaključno sa 29. aprilom Dom zdravlja je potrošio 33.122 doze vakcina protiv korona virusa različitih proizvođača.

Vakcinalni punkt u hotelu „Grand“, inače, neće raditi za uskršnje praznike – sve do ponedeljka. Građani kojima je termin za revakcinu danas, treba da dođu u ponedeljak u prvu smenu, a revakcinacija od subote i nedelje prebacuje se za utorak u prvoj smeni, od 8 do 13.30 časova.

Sugrađani kojima su termini za revakcinu u ponedeljak i utorak primiće je istog dana, ali u popodnevnoj smeni – od 14 do 20 časova.