AKTUELNO

U najnovijoj humanitarnoj akciji pomoć je upućena Centru za integraciju mladih.

Uoči najradosnijeg praznika, Uskrsa, kompanija Meridian obezbedila je slatke paketiće za najmlađe koji će i tokom ovog praznika biti primorani da svoj mir, zaštitu i podršku, potraže pod krovom Svratišta za decu ulice, u Krfskoj 7a.

Nakon milionskih iznosa koje je kompanija Meridian u proteklim mesecima usmerila ka donacijama zdravstvenom sistemu i borbi protiv epidemije COVID-19, u najnovijoj humanitarnoj akciji pomoć je upućena Centru za integraciju mladih koji pomaže jednoj od najugroženijih kategorija na svetu, a to su deca koja rade ili žive na ulici. 

Foto: Promo

- Epidemija COVID-19 razdvojila nas je od ljudi koje volimo i opteretila strahom i neizvesnošću da ćemo se ikada vratiti slobodnom životu ispunjenom radošću. Najveći broj građana osetio je novonastale okolnosti kao veliki teret. Međutim, postoje i oni naši sugrađani koji se zbog loših uslova života još teže nose sa posledicama globalne epidemije, a to su naši najmlađi koji žive i rade na ulici. Svratište za decu ulice obavlja veoma važan posao jer pomaže deci koja žive veoma težak život i daje im podršku kako bi izašli iz siromaštva. Pokušali smo da ih u tome podržimo i doprinesemo da se duh najradosnijeg hrišćanskog praznika, koji pre svega slavi život, prenese i u prostorije Svratišta i među decu koja tokom praznika zatrebaju njihovu pomoć. Meridian će svakako nastaviti sa svojim aktivnostima pomoći najugroženijima. To je naša privilegija i naša obaveza - izjavio je Vuk Dinčić, direktor operativnih poslova u kompaniji Meridian.

U ime Centra za integraciju mladih i usluge Svratište za decu, na “slatkoj” donaciji kompanije Meridian, zahvalila se Neda Marjanović.

Foto: Promo

- Bez ovakve podrške naše Svratište ne bi opstalo 14 godina, koliko postoji. Hvala kompaniji Meridian koja je prepoznala značaj Svratišta i pomogla nam donacijom proizvoda koji su nam uvek potrebni.

Kompanija Meridian ne zaboravlja na najugroženije, a najnovija humanitarna akcija još jedan je dokaz da se kompanija Meridian nalazi na prvoj liniji borbe za dobrobit onih kojima je najteže.

O Svratištu: Svratište za decu ulice već 14 godina predstavlja sigurno mesto za decu uzrasta od 5 do 15 godina koja žive ili rade na ulici, zbog čega su izložena mnogim rizicima. U Svratištu, ona mogu dobiti redovne obroke, čistu odeću i obuću, podršku i zaštitu.

#centar za integraciju mladih

#drustvena odgovornost

#humanitarne akcije

#kompanija meridian

#meridianbet

#svratiste za decu ulice