AKTUELNO

Javno preduzeće ''Putevi Srbije'' saopštilo je da su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni, savetujući vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a da ukoliko se odluče na putovanje, voze zaista oprezno i pažljivo.

Kako se navodi u saopštenju, na osnovu Izveštaja štaba zimske službe, stanje na putevima u Republici Srbiji, na dan 17.01.2021. u 23.47 časova sledeće:Najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja:

Na pojedinim deonicama ima snega.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Novog Pazara, Novog Sada, Požarevca, Užica, Valjeva, Vranja, Zrenjanina.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Novog Sada, Požarevca, Požege, Užica, Valjeva, Vranja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Pančeva, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja.

Napomena za Zaječar: Sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B-34 (Đerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Napomena za Kruševac C8: Na državnom putu I I A 211 Brzeće-Kopaonik obavezna je upotreba lanaca zbog moguće poledice.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Na pojedinim pravcima, uvedene su i zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom, do0k na pojedinim mestima ima i odrona.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Magle ima na sledećim putnim pravcima:
I A-1 državna granica sa Mađarskom (granični prelaz Horgoš) - petlja Sirig.
I B-36 Paraćin - Boljevac - Zaječar - dr.granica sa Bugarskom. (granični prelaz Vrška Čuka)
II A-161 Žagubica - Borsko jezero.
II A-211 Brzeće - Kopaonik (hotel Putnik)