AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministarka pravde Maja Popović, tužilac za organizovani kriminal Republike Srbije Mladen Nenadić i direktor policije Vladimir Rebić, razgovarali su danas sa tužiocem za organizovani kriminal Bosne i Hercegovine Dubravkom Čamparom i direktorom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Sinišom Kostreševićem.

Na sastanku je istaknuta uspešna saradnja ovih institucija koja je između ostalog doprinela sklanjanju sa ulice Darka Eleza, jednog od mafijaških vođa, osumnjičenog za najteža krivična dela, koji je ulivao strah građanima Srbije i Bosne i Hercegovine.

Foto: MUP

Ministar Vulin je naglasio da uspešne borbe protiv organizovanog kriminala nema bez čvrste i odlučne regionalne saradnje i istakao da je operativna saradnja i razmena informacija u ovoj oblasti imperativ.

Na sastanku je ocenjeno da saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala mora biti kontinuirana kako bi policije i tužilaštva u regionu spremno odgovorili i bili korak ispred kriminalnih grupa, koje ne poznaju granice.

#Aleksandar Vulin

#Sastanak