AKTUELNO

U prvih osam sati od početka prodaje karata za predstojeći 49. Međunarodni filmski festival – FEST prodato je više od 2000 ulaznica na blagajnama Sava Centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx Galerija Belgrade, Ticket Vision prodajnim mestima, kao i putem onlajn servisa www.tickets.rs.

Damir Handanović, direktor CEBEF-a i potpredsednik Odbora FEST-a izrazio je tim povodom zadovoljstvo, i istakao: „FEST ima vernu publiku, koja i u izazovnim vremenima pandemije željno iščekuje kvalitetan filmski program, i zajedno sa nama iz CEBEF-a čini sve da se bioskopski život u Srbiji održi i revitalizuje. Posebno se radujem što su pred nama velike i važne kulturne manifestacije, FEST, SOFEST i Bemus, ali i drugi događaji koje planiramo u toku narednih meseci, i uz čije sjajne programe će Beograd zaživeti, uz poštovanje svih mera propisanih od strane Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.“

Ovogodišnje izdanje festivala održava se pod sloganom „Povratak u budućnost“ i kao najveća i najpoznatija filmska manifestacija u zemlji i regionu, ima cilj da doprinese značajnijem povratku publike u bioskope.

Festivalski program predstaviće više od 70 premijernih filmova najnovije svetske i srpske produkcije u sedam programskih celina: Glavni takmičarski program, Gala, FEST-ovih 50, FEST fokus, FEST 49, Glavni program van konkurencije, i Intro FEST.Međunarodni filmski festival – FEST održava se u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF), pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.