AKTUELNO

Srpska liga izražava nezadovoljstvo i zabrinutost zbog sve učestalijih medijskih napada na Bezbednosnu informativnu agneciju (BIA) i njeno rukovodstvo, jer se na ovaj način ozbiljno narušava nacionalna bezbednost i poverenje građana Srbije u jednu od najvažnih državnih institucija, kao što je BIA - izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik SL, apelujući na sve državne organe da što pre zaustave napade i otkriju ko zapravo stoji iza progona srpske bezbednosne agencije.

- Više od dvadeset godina vodi se najbrutalniji medijska kampanja protiv srpske nacionalne bezbednosti, koja je ostavila velike posledice po sigurnost i prosperitet države Srbije - ističe Đurđev.

- Očigledno je da pojediniim medijima, ali i nekim opozicionim političkim strankama i pokretima, ali i nevladinim organizacijama jedini cilj da negativnom političkom kampanjom pokušaju da poljuljaju integritet BIA-a i da na taj način stvore atmosferu straha i nesigurnosti u celoj zemlji i kod pripadnika srpskih bezbednosnih snaga – kaže Đurđev, dodajući da država što pre mora da učini nešto kako bi se sprečila diskvalifikacija nacionalne bezbednosne agencije u javnosti koja je u prethodnom periodu zabeležila značajne rezultate u svom radu.

- Svedoci smo da se dobar deo političke, medijske, nevladine i kvazi elite utrkuje da se zagnjuri u valove stranih amabasada i loče globalističke NGO fondove, misleći da će ih strani zakupci ceniti utoliko više koliko oni pljuju po sopstvenoj državi i njenim institucijama. Svi dobro znamo da se do pre koju godinu iz budžeta R. Srbije više sredstva izdvajalo za antisrpske nevladine organizacije nego za celokupni srpski bezbednosni sektor. Danas je situacija potpuno drugačija i zato ovi sisači inostranih fondova toliko silno napadaju sve što je srpsko - zaključuje Đurđev.

#BIA

#srpska liga