AKTUELNO

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će Srbija do septembra imati još jednu kovid bolnicu.

Vlada Srbije donela je danas zaključak o početku izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali i naveo da će najkasnije do 1. septembra ove godine Srbija dobiti novu, treću kovid bolnicu.

On je u Skupštini Srbije, koja razmatra zakone koji se odnose na treći paket ekonomske pomoći građanima i privredi i o rešenjima za naplatu poreza frilenserima, rekao da je taj zaključka donet na upravo završenoj sednici Vlade Srbije.

Naveo je da će kapacitet nove kovid bolnice u Novom Sadu biti 600 kreveta i da se u zaključku Vlade navodi da je ovaj projekat, kako je i rekao poredsednik Aleksandar Vučić, neophodno realizovati u hitnom postupku.

-Najkasnije do 1. septembra ove godine Srbija će imati još jednu novu kovid bolnicu. Sad vidite kako ono o čemu govorimo ovde nisu prazna obećanja - rekao je Mali.

Kaže da je u predloženom rebalansu budžeta za 2021. obezbeđeno 4,15 milijardi dinara za izgradnju kovid bolnice u Novom Sadu.

-Čestitam svima, pogotovo svim građanima. Ovo će sigurno doprineti još boljoj i efikasnijoj borbi protiv korona virusa - rekao je Mali.

Vest o zaključku vlade o početku izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu poslanici su dočekali aplauzom.

#Novi Sad

#Siniša Mali

#kovid bolnica