AKTUELNO

Đorđević je zahvalio gradu Beogradu zato što je ovo preduzeće dobilo na upravljanje muzičku fontanu na Slaviji navodeći da Bogradski vodovod i kanalizacija godinama upravlja sa 41 fontanom u Beogradu.

Direktor JKP Beogradski vodovod i kanalizacija Dragan Đorđević izjavio je da je fontana na Slaviji prva kojom će se upravljati preko posebnog kompjuterskog softvera koji je instaliran u Beogradu.

- Fontana na Slaviji s obzirom da je najveća na Balkanu i da je muzička za nas predstavlja poseban izazov i ekipa naših radnika prolazi ovih dana posebnu obuku kako bi mogla da upravlja ovom fontanom -  rekao je Đorđević - saopštila je informativna služba gradske uprave.

Đorđević je zahvalio gradu Beogradu zato što je ovo preduzeće dobilo na upravljanje muzičku fontanu na Slaviji navodeći da Bogradski vodovod i kanalizacija godinama upravlja sa 41 fontanom u Beogradu. On je dodao da "muzička fontana na Slaviji ima senzore koji automatski prilagođavaju režim rada fontane u slučaju jačeg vetra".

Foto: Tanjug

- Recimo juče popodne u jednom trenutku duvao je jak vetar i fontana je automatski prebačena u režim mirovanja da bi sinoć posle zaustavljanja vetra nastavila sa redovnim radom - rekao je Đorđević.

On je rekao da će u naredne dve nedelje biti pripremljene nove kompozicije uglavnom domaće u kojima će Beograđani moći da uživaju.

Pročitajte još: Danas od 9 do 17 časova BLOKADA CENTRA GRADA, evo i zašto!

N. P.

#Balkan

#Fontana

#Trg Slavija

'