AKTUELNO

On je objasnio da je bilo neophodno da se izgradi mostovska konstrukcija dužine 145 metara sa pet raspona, kao i 250 metara potpornih zidova visine do osam metara kako bi se savladala kosina terena i dodao da je mostovska konstrukcija izgrađena na 10 stubova prečnika 1,2 metra

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da očekuje da će radovi za pristup železničkoj stanici Beograd-Centar, poznatoj pod imenom Prokop, biti završeni 20. juna.

Obilazeći sa saradnicima radove na izgradnji saobraćajnice sa infrastrukturom i mostovskom konstrukcijom za pristup Prokopu, Vesić kaže da vrednost radova, koji su počeli u avgustu prošle godine, iznosi 429 miliona dinara, preneo je Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

Foto: Tanjug

- Čestitam građevinarima koje je okupila kompanija "Štrabak" koji su izveli veoma zahtevne i opsežne radove kako bi se povezao gornji stanični trg na koti 105 sa postojećom saobraćajnom mrežom i javnim gradskim prevozom u Bulevaru kneza Aleksandra", rekao je Vesić.

- Saobraćajnicom će prolaziti linije gradskog prevoza, koje će omogućiti vezu javnog saobraćaja sa svim krajevima grada" naveo je Vesić i dodao da saobraćajnica sa pratećom infrastrukturom ima četiri saobraćajne trake, dužine 770 metara i ima razdelni pojas širine dva metra.

Foto: TV Pink

On je objasnio da je bilo neophodno da se izgradi mostovska konstrukcija dužine 145 metara sa pet raspona, kao i 250 metara potpornih zidova visine do osam metara kako bi se savladala kosina terena i dodao da je mostovska konstrukcija izgrađena na 10 stubova prečnika 1,2 metra, dok je uz potporne zidove urađena stabilizacija terena i ugrađene žičane korpe napunjene kamenjem (gabioni) kako bi se u potpunosti obezbedila saobraćajnica.

Vesić je rekao da su ova dva velika projekta koje izvela Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda samo deo velikog programa inafrastruktirnih radova koje je ovo javno preduzeće sprovodi na teritoriji Beograda.

Pročitajte još: VESIĆ ZA PINK: Pešačka subota od sada svake PRVE SUBOTE u mesecu!

N.P.

#Beograd

#Goran Vesić

#Obnova

'