AKTUELNO

S obzirom na to da mora ispoštovati procedura, sigurno je da ćete se zadržati na graničnom prelazu.

Svi Srbi na grčkoj granici testiraju se na virus korona, prenose mediji.

Bez obzira na to da li imaju negativan PCR test ili potvrdu o vakcinaciji, brzom testu se podrgavaju svi putnici. Ipak, kako saznajemo, na granicama nema gužvi, a naših državljana koji putuju ka Grčkoj je jako malo.

Podsećamo, grčke granice su jutros u osam sati otvorene za državljane Srbije, a ako planirate put, morate znati da postoje određena pravila i ograničenja. Više o njima pročitajte OVDE.

Foto: Pixabay.com, Tanjug

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je izjavila da su uslovi za putovanje u Grčku potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.

- Takođe, svako ko putuje u Grčku mora da popuni PLF formular 24 sata pre dolaska u zemlju. I dalje će se sprovoditi nasumično testiranje turista. Gosti će morati da se pridržavaju svih restriktivnih mera koje važe i za državljane Grčke - rekla je Matićeva nedavno za ''Večernje novosti''.

Za sada građani Srbije neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj. Srpski putnici mogu da predju na dva granična prelaza sa Bugarskom, na Promahonasu i Nimfeji, a sve ovo važi do 14. maja.

Foto: Tanjug

Takođe, ministarka Matić je potvrdila i saradnju između ministarstva i Kancelarije za IT, ali i svih turističkih agencija.

- Svi koji su zainteresovani kada uplate aranžman mogu da se prijave i za prioritetno vakcinisanje - rekla je Matić.

Dodala je da je resorno ministarstvo imalo uspešne pregovore sa Grčkom, ali i da druge zemlje prihvataju potvrde o vakcinama iz Srbije.

#Granica

#Grčka