AKTUELNO

Najdraži naši otišli ste među prvim žrtvama korone kao pokošeni i od tada svaki dan do danas odlaze mnogi naši prijatelji, napisala je neutešna devojka.

Portparolka institucije Ombdusmana za decu RS, Vesna Popović iz Banje Luke, ostala je bez porodice za samo dve sedmice. Korona joj je uzela roditelje i brata pre godinu dana.

I nakon godinu dana, korona divlja, kao i tog aprila 2020. godine, prisetila se Vesna u emotivnoj objavi koju je posvetila svojim najmilijima koje je izgubila na tragičan način.

- Godina prođe dan nikad najdraži, a korona i dalje divlja, hara kao i aprila 2020. kada vas je u nekoliko dana jedno za drugim uz nesnosan bol onako opako i podlo odnela. Sećam se reči tvojih na početku ovog zla dragi brate: "Ovo ce biti horor". I poruka zadnja tvoja, da ti je najvažnije da tvoja ljubimica najdraža tvoja ćerkica Mia nije pozitivna. I naslutio si tada na moje čuđenje odakle ti to, i bio si u pravu bio je to horor i gori nego što si i mogao da zamisliš, i koji traje i danas. I naučih tada i da tuga boli i ne prestaje. Prošla je godina od kada niste sa nama i od tada još uvek ja i Mia osluškujemo, očekujemo da se na vratima pojave vaša najdraža lica, tatino, bakino i dekino vas osmeh, šala, optimizam, vaša dobrota i pozitiva, ali vas nema. Ništa od toga nema i neće biti - napisala je.

Godinu iza nas naziva godinom smrti. U njoj su živote izgubili mnogi ljudi, prijatelji, poznanici, poznate ličnosti. Mnogo porodica na isti način oplakuje svoje najmilije i ne miri se sa tužnom činjenicom da ih više nema. Korona ih je uzela.

- Ostale su samo najlepše i najdraže uspomene i naša bezuslovna ljubav za vas, naše prijatelje, drage ljude, za život onako kako ste nas učili i naučili tu najvažniju lekciju života da su ljudskost i ljubav, duša, čestitost, odanost, rad najvrednije blago koje čovek može da ima i da ponese sa sobom kada krene na put u večnost. I da je to ta oslobađajuca istina, a ne prazna floskula. Najdraži naši otišli ste među prvim žrtvama korone kao pokošeni i od tada svaki dan do danas odlaze mnogi naši prijatelji, poznati i dragi ljudi, poznanici kao da su se svi dobri i čestiti ljudi preselili u večnost u ovoj godini dana godini smrti, na neko bolje mesto u ovom surovom i beskompromisnom ratu sa koronom, ratu kojem se ne nazire njegov ni poraz ni kraj. Vaše živote je korona uzela na samom početku ovog besnog horor - filma i mada znam da iz večnosti povratka nema, čekam nekako se nadam.... Vratićete se, ali nema vas svesna sam sve više... Nema nazad - napisala je Vesna na Facebooku.