AKTUELNO

Mala Milica Rakić iz Batajnice imala je samo tri godine kada su je na noši u kupatilu pogodili geleri tokom NATO napada na SRJ koji se dogodio na današnji dan 1999. godine.

Tokom 78 dana stradalo je 2. 500 ljudi, a napravljena je materijalna šteta od 30 milijardi dolara. Jedan od simbola stradanja srpskog naroda je trogodišnja Milica Rakić iz Batajnice, koju je 17. aprila geler pogodio dok je u kupatilu sedela na noši. 

Foto: Printscreen YouTube/ TVStudioB

U ulici u kojoj je živela kao da je vreme stalo. I danas se na kućama vide oštećenja, a Miličini roditelji ne žele više za medije da govore o kobnoj noći.

Afrim Ahmeti, prvi komšija Rakića, tužno je svojevremeno govorio o devojčicinom stradanju.

Foto: Pink.rs

To veče smo bili na ulici, preko puta zgrade, i gledali kako sa Dunava puca naš PVO. Odjednom, videli smo kako nešto leti ka nama... Udara u zgradu! Detonacija nas je odbacila, a mene je geler pogodio u butinu. Zgrada se nije videla od dima, a ja sam panično otrčao kući jer sam imalo bebu od godinu dana! Onda se začula vika iz Rakićevog stana. Istrčali smo napolje, a Milicu su već iznosili umotanu u ćebe... Nismo tad znali da li je živa, svi smo plakali.. Kao da su je namerno ciljali.

Njegova majka Šukrija Ahmeti (73) dodaje:

Foto: Pink.rs

Tu noć je većina komšija otišla u sklonište, samo smo ostali mi, Rakićevi i još jedna porodica. Ko je mogao da pomisli da će to tako da bude... Viđam Miličine roditelje često, pričaju o njoj. Tuga božja.

Foto: Pink.rs

Porodica Rakić danas ima sina Aleksu i ćerku Anđelu.

Milica je bila predivno dete, a i ova ćerka je isto prelepa, meni strašno liči na Milicu, pravi anđeo - rekla je svojevremeno komšinica Šukrija Ahmeti.

Foto: Pink.rs

Milica je sahranjena na batajničkom groblju 19. aprila. Njen grob se i danas s ljubavlju održava, a zaposleni na groblju kažu da redovno viđaju Miličine roditelje.