AKTUELNO

Beograd već danima ima problema.

I dalje se ne vidi kraj muke sa požarom koji nedeljama bukti na deponiji u Vinči.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, zaključeno da će Gradski zavod za javno zdravlje redovno vršiti monitoring zagađujućih materija u vazduhu na široj teritoriji grada, sa posebnim osvrtom na pojavu emisije dima i požara na deponiji Vinča.

Foto: Tanjug

- Posebna pažnja je usmerena na naselja Karaburma, Višnjica, Višnjička banja, Lešće, Rospi ćuprija, delove Krnjače, Koteža, Borče, Slanaca, Mirijeva i Zvezdare - rekao je Mladenović.

Pročitajte još: LEKARI IZDALI OZBILJNO UPOZORENJE: Ukoliko UNESETE ovu namirnicu u organizam možete UMRETI

Zamenik gradonačelnika je naveo da su gradske službe dostavile izveštaj o stanju na terenu navodeći da su Vatrogasne spasilačke jedinice angažovane 24 sata na gašenju požara na deponiji.

Mladenović je objasanio da je gašenje otežano jer je požar na dubini od više desetina metara i nalazi se na delu deponije na kojoj postoje pokrenuta klizišta više godina unazad, zbog čega je kretanje vtrogasaca-spasilaca otežano i usporeno.

Foto: Beta/AP

Postoji opasnost zbog pojava vazdušnih čepova i mogućeg propadanja ljudstva i tehnike, pa nije moguće gasiti požar klasičnom metodom (vodom) već isključivo ugušivanjem odnosno nanošenjem zemlje koju mehanizacija JKP "Gradska čistoća” svojom mehanizacijom i nanosi.

#Beograd

#Deponija

#Požar

#Služba za vanredne situacije

#Vazduh

'