AKTUELNO

Danas je počela vakcinacija bez prijave u ambulantama u Banji Vrujci i Rajkoviću.

Građani će primiti prvu dozu ''Fajzera'', a uskoro se očekuje isporuka i ''Sinofarma''.

Imunizacija će se odvijati svake srede od 8 do 12 časova. Za sve građane, kojima je to neophodno, opština Mionica je obezbedila prevoz.

- Dodatni vakcinalni punktovi olakšaće i ubrzaće proces imunizacije naših građana. Apelujem na sve sugrađane da se vakcinišu. Ljudi ne treba da oklevaju kada imaju priliku da se vakcinišu. Ova masovna vakcinacija je deo naše nade, snova i nastojanja da se vratimo normalnom životu. Više nego ikada potrebno je biti odgovoran i solidaran, i čuvati sebe i druge, a najbolji način za to je vakcinacije - rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković, prilikom obilaska ambulanti u Rajkoviću i Banji Vrujci.

Za vakcinaciju nije potrebna prethodna prijava preko e-uprave. Dovoljno je da lice ponese zdravstvenu knjižicu. Prilikom vakcinacije, građani će biti uneti u sistem i dobiće svoj termin za revakcinaciju.Starija lica i ugrožene grupe su prioritet. Građani, kojima je prevoz neophodan, mogu se prijaviti opštinskom Kol centru na broj 0800 50 50 55, kao i za sve dodatne informacije.Do sada je vakcinisano 1.520 građana opštine Mionica, a revakcinu je primilo njih 1.091.

#Mionica

#koronavirus

#vakcinacija