AKTUELNO

Deo javnosti je gladan za informacijama, treba naći pravu meru, rekao je za TV VESTI poverenik Milan Marinović.

Kako kaže, možemo da primetimo sukob dva prava, deo javnosti koja je gladna za informacijama njih interesuje sve, a kada deo javnosti biva zaražen menja se ugao gledanja.

"Treba pomiriti ta dva prava, pravo javnosti da bude informisana, ali i onih koji su zaraženi kao i njihovih porodica", rekao je Marinović i dodaje:

"Pre nego što je vanredno stanje uvedeno objavljeno ko je ko je prvi zaraženi, njegovi inicijali, i tada smo reagovali. Tada su objavljeni još neki detalji, čime se sugerisalo. Ako se objave podaci koji određuju neku ličnost, tada je granica jako tanka.

Kako kaže, može se objaviti sve ono što se ne tiče ličnih podataka nekog građanina.

Foto: prinscreen/Tv vesti

"Broj obolelih, vakcinacija, mesta u bolnicama, u ovom trenutku kada postoji određeni broj građana koji vaga o tome da li da se vakciniše su teme o kojima treba pričati, trebalo bi objaviti sve što bi moglo da utiče na njihovu pozitivnu odluku kako bi se vakcinisali", rekao je Marinović.

Dodaje da ima spekulacija u javnosti o efikasnosti vakcina, o nuspojavama, negativnim efektima.

„Građani ako bi raspolagali i znali da jedna vakcina ima manji procenat efikasnosti, ali i manje nus pojava, oni će moćio da se opredele šta je za njih važnije. Što se više demistifikuju ti podaci, biće manje nepoverenja među građanima“, rekao je

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite nas i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Milan Marinović