AKTUELNO

Tokom marta ove godine u Srbiji je prodato duplo više stanova nego što je to bio slučaj prošle godine. Dragana Milićević, iz Republičkog geodetskog zavoda kaže da su najskuplji stanovi na Paliluli.

Milićević ističe da tržište diktira cenu koja je skočila za vreme pandemije koronavirusa. Ona ističe i kako je zabeležen porast do 10 odsto kada je reč o starogradnji, odnosno do čak 12 odsto u novogradnji.

Foto: TV Pink Printscreen

Promet je veći u odnosu na promet u prvom kvartalu prošle godine. Što se tiče cene stanova, one su u konstantnom porastu. Takvo je tržište. Negde je iznos porasta starogradnje od 6 do 10 odsto, gledano po većim gradovima. Dok je kod novograđnje porast veći - govori Milićević.

NAJSKUPLJI STANOVI U BEOGRADU NA DESNOJ OBALI DUNAVA:

Svi oni koji žele da kupe stan na Paliluli moraće da izdvoje najveću sumu novca, s obzirom na to da su stanovi u ovom delu Beograda najskuplji u zemlji, posebno kada je reč o desnoj obali Dunava gde je zabeležen najveći porast cene koji iznosi čak 23 odsto.

Foto: TV Pink Printscreen

Ako gledamo ceo Beograd, porast cene u novogradnji je 12 odsto. Najveći porast u ceni novograđnje zabeležen je na Paliluli i to na desnoj obali Dunava. Tamo je čak 23 odsto. Voždovac je na drugom mestu, porast je 11 odsto. Stari grad je na trećem mestu, a porst je bio 8 odsto - priča Milićević.

Milićević ističe kako je na Novom Beogradu zabeležen veoma zanimljiv slučaj, odnosno da su cene u novogradnji pale, dok su skočile u starogradnji, kada je reč o ovoj opštini. Dodaje i da je najveći porast cene stanova u starogradnji zabeležen na Voždovcu.

Foto: TV Pink Printscreen

Što se tiče prosečne cene stanova u starogradnji, najveći porast zabeležen je na Voždovcu. Iznosio je 14 odsto. Zatim 12 odsto Savski venac i Novi Beograd 10 posto. Kada sam već spomenula Novi Beograd, imali smo interesantnu situaciju. Cene u novogradnji su pale za 15 odsto, a cene u starogradnji su porasle za 10 odsto - izjavila je Milićević.