AKTUELNO

Četiri najveće nacionalne kompanije i finansijske institucije - JP Pošta Srbije, Telekom Srbija a.d, Banka Poštanska štedionica a.d. Beodrad i Dunav osiguranje - potpisale su danas Protokol o zajedničkoj saradnji. Cilj je da svim građanima Srbije budu na jednom mestu dostupne najsavremenije usluge poštanskog saobraćaja, bankarstva, osiguranja i telekomunikacija, kao i pomoć razvoju manje razvijenih područja Srbije.

Prvi zajednički centar biće otvoren u pošti u Bosilegradu gde trenutno ne postoje ekspoziture Poštanske štedionice, Telekoma i Dunav osiguranja.

„Zadovoljni građani Srbije - to je cilj sve četiri kompanije i ovaj Protokol je samo prvi korak ka tome. Radićemo na tome da najkvalitetnije usluge budu podjednako dostupne svim korisnicima. U skladu sa opredeljenjem Vlade Srbije, naša saradnja će se razvijati i u pravcu digitalizacije usluga što će omogućiti građanima da najveći deo svojih obaveza izvršavaju od kuće“, izjavio je Zoran Đorđević, v.d. direktor JP Pošta Srbije.

Foto: Foto/Pošta-I. Đ.

„U razvijenim evropskim zemljama već odavno je prirodno da se osiguranje približava klijentima preko banaka i poštanskih i telekomunikacionih operatora. Zato verujem da ćemo ovim partnerstvom još više približiti naše usluge građanima i time doprineti ne samo njihovom zadovoljstvu, već i razvoju naših kompanija“, izjavila je Ivana Soković, predsednica Izvršnog odbora Kompanije Dunav osiguranje.

„Protokol je sublimacija svega što naše kompanije, čiji je vlasnik ili većinski akcionar država, pojedinačno predstavljaju i zato imamo veliku i obavezujuću odgovornost prema svim građanima Srbije. Ova saradnja će omogućiti i da svi brže rastemo i budemo stabilni i sigurni kao što je i država Srbija“, istakao je mr Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica.

„Telekom Srbija ima ambiciju da bude telekomunikacioni lider u regionu i ovaj protokol o saradnji će nam omogućiti da preko Pošte Srbije postanemo dostupni korisnicima u delovima zemlje gde nismo imali svoje poslovnice. Posebno bih istakao društveno obavezujuću ulogu ove saradnje kojom ćemo kroz zajedničke projekte i donacije utucati na što bolje okruženje u Srbiji“, izjavio je Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija a.d.

#Banka Poštanska štedionica a.d. Beodrad

#Dunav osiguranje

#JP Pošta Srbije

#Telekom Srbija a.d