AKTUELNO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je tokom posete Nišu da će u tom gradu biti izgrađena još jedna bolnica, poput ustanove u Batajnici, koja bi bila kovid dok traje epidemija koronavirusa, a nakon toga bi postala gradska bolnica.

- Razgovarali smo o ulaganjima u Niš. Usaglasili smo se da pokušamo da izgradimo jednu bolnicu, kao što je bolnica u Batajnici i bolnica koja će biti izgrađena u Novom Sadu - rekao je Lončar nakon otkrivanja spomen ploče dr Miodragu Laziću.

Foto: TV Pink Printscreen

Ministar je rekao da već postoji i lokacija za tu bolnicu, koja se nalazi na ulazu u Niš, sa svim neophodnim infrastrukturnim preduslovima.

- Dok traje korona, ta bolnica bi bila kovid, a posle toga bi bila gradska bolnica. Tako bi se rasteretio KC Niš, a grad bi konačno imao gradsku bolnicu kao prelaz između Doma zdravlja i Kliničkog centra - rekao je Lončar.

Dodao je da je Nišu potrebna i još jedna poliklinika za koju će biti urađen idejni projekat.

Ministar je ukazao i na problem parkiranja oko Kliničkog centra u Nišu i dodao da je nalog da se to reši.

- Nigde na svetu ne postoji da autom dođete do ordinacije da ostavite auto i da se zadržite koliko god vam treba. Najskuplji sat je ispred bolnica. Možete da se zadržite samo koliko je neophodno da ostavite pacijenta i da izađete - rekao je Lončar.