AKTUELNO

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić očekuje da Grčka ove nedelje objavi ublažavanje mera od 19. aprila, posle čega, kako kaže, veruje može doći do potpisivanja sporazuma dve zemlje koji će definisati uslove putovanja srpskih turista u Grčku.

Seničić očekuje da će se sporazum primenjivati kako je i dogovoreno, od 14. maja.

Foto: TV Pink Printscreen

Interesovanje za letovanje u Grčkoj naglo je poraslo posle posete grčkog ministra turizma Harisa Teoharisa Srbiji krajem marta, kada je najavljeno da će sporazum biti potpisan u prvoj polovini aprila.

Turističke agencije u Srbiji već su počele rezervacije za letovanje u Grčkoj, ali se veće interesovanje turista očekuje posle potpisivanja sporazuma.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je pre dva dana da će građani Srbije moći, pod određenim uslovima, da putuju u Grčku od 14. maja, preko Severne Makedonije, ali da će i ranije, sredinom aprila, u tu zemlju moći da uđu iz Bugarske, uz potvrdu o vakcinaciji ili sa antigenskim testom.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Matić je rekla da se radi na tome da oni koji putuju na more, mogu preko turističkih agencija da se prijave i za vakcinaciju. Grčki ministar turizma Haris Teoharis u razgovoru za Tanjug pre dve nedelje potvrdio je da će se sve vakcine koje su trenutno u opticaju u Srbiji priznavati prilikom ulaska u Grčku.

#Grčka

#putivanja