AKTUELNO

Vojno - politički analitičar Vlade Radulović je govoreći o sukobu Rusije i Ukrajine istakao da je "činjenica da se nešto dešava" te da dolazi do pregrupisavanja snaga sa obe strane.

- Postoje određena pregrupisavanja i sa ukrajinske strane i sa strane proruskih separatista koji se nalaze na istoku Ukrajine, ali i sa strane Ruske Federacije, posebno na tom zapadnom, jugozapadnom sektoru i na Krimu - rekao je Radulović za TV Vesti.

Kada govorimo o sukobima u Ukrajini, Radulović je ukazao na pokušaje da se situacija reši, od kojih ni jedan nije urodio plodom.

Foto: TV Vesti Printscreen

- Dejstva Ukrajine postoje, postojala su u proteklom periodu, ali je fokus javnosti na koronavirusu. Mahom je to bila razmena minobacačke vatre, dejstvovalo se snajperima dosta. Tokom proteklog meseca u borbama na liniji razdvajanja život je izgubilo devet pripadnika Ukrajinskih oružanih snaga- naveo je Radulović.

On je rekao da nije bilo upotrebe težeg naoružanja.

- Činjenica je da se nešto dešava. Rusi imaju veliko prisustvo na delu teritorije koji Ukrajina smatra okupiranom, tu mislim na Krim. Oko 32.700 pripadnika oružanih snaga Ruske federacije i složenih ratnih sistema se tamo nalazi - istakao je Radulović.

Kako je kazao, zabrinjava prisustvo borbenih efektiva na granici - transportuju se i tenkovi, pa čak artiljerijska sredstva, kao što su samohodni minobacači od 240 milimetara, koji poseduju mogućnost delovanja po ciljevima neprijatelja sa nuklearnim bojevim glavama.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Rusija

#Ukrajina

#Vlade Radulović