AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić danas je u obrenovačkom naselju Mislođin obišao završne radove na rekonstrukciji mosta na Maričića potoku u čiju su obnovu Putevi Srbije uložili skoro 22 miliona dinara.

Vesić je nakon obilaska radova podsetio da je most srušen za vreme poplava 2014.

-Ne samo da su uradili jedan dobar i moderan most, koji je dosta visok, kako ne bi mogla neka nova bujica da ga odnese, već su uredili i korito - naveo je Vesić.

On je dodao da su radovi na rekonstrukciji mosta podrazumevali ugradnju ukupno 16 šipova.

Vesić je rekao da Grad sa Putevima Srbije ima dobru saradnju i da je to preduzeće u poslednje tri godine uradilo više od 100 kilometara puteva na teritoriji grada Beograda.

Foto: Tanjug

On je naglasio da je gradska vlast posvećena svakom infrastrukturnom projektu.

-Nedaleko odavde gradi se most Obrenovac - Surčin, dužine od 1,7 kilometara. To je ogromna investicija, ali mi smo i tom mostu posvećeni koliko i ovom, čija je dužina 16 metara - rekao je Vesić.

On je naglasio da je važno da se obnovi kompletna infrastruktura i da oni koji žive u prigradskim naseljima dobiju infrastrukturu jednaku onoj koju imaju ljudi koji žive u centru grada.

VUČIĆ SA HANOM: Srbija je lako našla svoj put, jer zna šta su joj ciljevi - MIR, STABILNOST I EU! (VIDEO)

-I sami ste mogli da primetite da smo često u prigradskim opštinama i naseljima, i da pokušavamo da ovde nadoknadimo nedostajuću infrastrukturu - rekao je Vesić.

Izvršni direktor sektora Održavanje državnih puteva u preduzeću Putevi Srbije Zoran Stojisavljević je rekao da je rekonstrukcija mosta na Maričića potoku još jedan u nizu projekata koje to preduzeće realizuje u saradnji sa Gradom Beogradom.

-Ima još dosta takvih ili sličnih projekata koje u narednom periodu moramo da realizujemo i nadam se da ćemo to i uraditi - dodao je Stojisavljević.

Obilasku radova prisustvovao je i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković koji je rekao da je, zahvaljujući sredstvima Vlade Srbije, Puteva Srbije i Skupštine Grada Beograda, uloženo više od 200 miliona dinara za puteve na teritoriji te opštine.

#Goran Vesić

#Gradilište

#most

'