AKTUELNO

Direktor eUprave Mihajlo Jovanović objasnio je da građani koji su propustili termin treba da se prijave putem portala kako bi bio napravljen novi raspored vakcinacije.

- Sistem e uprave omogućava građanima da ponište i ponovo popune prijavu za vakcinaciju. Svako dobija mejl sa potvrdom da je iskazao interesovanje i u mejlu dobija link putem kojeg može da promeni svoj izbor - vakcinu, lokaciju...- naveo je Jovanović gostujući u autorskoj emisiji Srđana Predojevića na TV Vesti-

Kako je dodao, softver je na vreme pirpremljen i omogućava da se dopuni i da se u izbor uvrsti još neka vakcina.

- Pratimo svaku vakcinu od ulaska u centralne magacine u kojima postoji poseban režim čuvanja - neke se čuvaju na minus 70, neke na minus 20 stepeni, a neke stoje i u klasičnim frižiderima, pa sve do lokalnog magacina. Tačno znamo u kom gradu i kojoj opštini imamo koliko interesovanje. Potrebno nam je 24 sata od kada vakcine uđu u Srbiju do trenutka kada se daju - naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, napravljena je nova usluga na portalu eUprave putem koje građani mogu da prijave da su propustili termin.

- Važno je da nam signaliziraju da bi napravili novi raspored i da znamo kada su spremni da dođu na vakcinaciju. Drugo što je bitno je potvrda - ona se izdaje na mestu vakcinacije, a može se zatražiti i putem portala i ona im stiže na mejl istog sekunda - rekao je Jovanović.

Foto: TV Vesti Printscreen

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite nas i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#vakcinacija