AKTUELNO

Prema najavama meteorologa, od sutra nas čeka sve više sunčanih intervala tokom dana što će predstavljati uvod u pravo prolećno vreme koje se napokon vraća od ponedeljka.

U Srbiji se danas očekuje pretežno vedro vreme, ali sa slabim mrazom i mogućim padavinama tokom večeri. U toku dana moguće su promene vremena tako da u kasnijim satima nije isključena ni mogućnost razvoja oblačnosti, kao i eventualne padavine.

Vetar slab i umeren, u Vojvodini i istočnoj Srbiji povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura će biti od -3 do 1 stepeni, najviša od 8 do 12 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

U Beogradu će jutro biti pretežno vedro i hladno sa slabim mrazom. U toku dana promenljivo oblačno i sveže, sredinom dana i po podne kratkotrajna kiša ili sneg. Vetar umeren, povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 0, najviša 10 stepeni.

Kako su saopštili iz nacionalne meteorološke službe, u petak ujutro biće hladno sa slabim mrazem, ali se u toku dana očekuje porast temperature čija će maksimalna vrednost dostići 14 stepeni. Za vreme vikenda očekuje se još lepše vreme. U subotu, maksimalna dnevna temperatura iznosiće 18 stepeni, dok meteorolozi za nedelju najavljuju masimalnih 20 stepeni.

Foto: Unsplash.com

U ponedeljak konačno stiže prolećno vreme. Kako najavljuju meteorolozi, prvog dana naredne nedelje biće sunčano i toplo vreme sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 23 stepena.

Meteorolog Marko Čubrilo otkrio je kada se očekuje toplije vreme i kada možemo, napokon, da odahnemo od zime.

Za vikend jezgro anticiklona će se postaviti istočnije od nas te će ka nama početi dotok još malo toplijeg vazduha tako da će za vikend maksimumi biti od 14 do 20 stepeni. Više oblaka uz povremenu kišu i grmljavinske pljuskove bi moglo biti nad severnim Jadranom, krajnjiim jugozapadom i zapadom Hrvatske i delom srednjeg Jadrana. Tamo bi i maksimumi bili niži i kretali bi se oko 12 stepeni Celzijusa. Početak naredne nedelje bi doneo još malo toplije vreme, posebno na istoku regiona gde bi u utorak maksimumi ponegde mogli biti i oko 23 stepena Celzijusa - objasnio je on.