AKTUELNO

U domaćinstvo Miroljuba Nedića iz novovarškosg sela Negbine tokom noći banuli su nezvani i opasni posetioci. Mečka sa dva mečeta razvalila je vrata na ambaru i izvukla dzak kukuruza.

"Izgleda da su se probudili iz zimskog sna i jako su gladni. Kad sam jutros obilazio imanje video sam razvaljena vrata na ambaru, mislio sam da su u pitanju lopovi. Kad sam ušao unutra video sam manje i veće medveđe stope. Vide se i tragovi kandzi na vratima, nastalih kad je mečka pokušala da razvali vrata", rekao je Miroljub.

Foto: Foto/RINA

Mečka sa mečićima vukla je dzak kukuruza kako bi nahranila sebe i mlade oko 150 metara, a Miroljub pretpostavlja da kad su videle svetlo u kući ili čuli glasove da su pobegli, a dzak ostavili.

"Nisu ništa pojeli odmah, izvukli su dzak i nosili ga kao čovek da ga nosi, sve za onaj gore zavezani vrh. Kad su ga bacili deo kukuruza se prosuo, osim što su razvalili vrata nikakvu drugu štetu nisu napravili. Tragovi pokazuju da je obilazila i oko štale u kojoj se nalaze ovce", kaže ovaj domaćin.

Foto: Foto/RINA

Ovo nije prvi put da se u planinska sela na obroncima Murtenice spuštaju divlje životinje, ali do sada nisu pravile veće štete u poljoprivrdnim domaćinstvima.

Foto: Foto/RINA

"Kažu da mečka ponavlja svoj dolazak kroz par dana opet, vraća se na mesto na kom je prvobitno našla hranu. Moraću da povedem računa o štali, ali i o kukuruzu", rekao je Nedić.