AKTUELNO

Evropski sud za ljudska prava presudio je danas da je obavezna vakcinacija legalna i da će možda biti neophodna u demokratskim društvima, a evo šta je o tome rekla premijerka Srbije.

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić jutros je imala konsultacije sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem i ministarkom pravde Majom Popović, a tema sastanka su bili ustavni amandmani. Nakon konsultacija usledilo je obraćanje medijima na kojem su, pored ove teme, premijerka i ministarka govorile i o drugim pitanjima.

Foto: TV Pink Printscreen

Ministarka pravde istakla je da ćemo uskoro videti na koji način će pitanje obavezne vakcinacije regulisati Srbija, dok je premijerka istakla da se proces vakcinacije u Srbiji odvija odlično, te da nema nijednog razloga da se razmišlja o uvođenju obavezne vakcinacije.

- Što se tiče ove odluke suda vezane za obaveznu vakcinaciju, videćemo na koji način će država odlučiti, da li će kod nas biti obavezna vakcinacija provtiv koronavirusa ili ne - rekla je ministarka Popović.

- Ja mislim da vakcinacija u Srbiji ide odlično i bez te obavezne vakcinacije. Naši građani su pokazali da su veoma odgovorni i da ne veruju u te teorije zavere. Ne postoji nijedan razlog da razmišljamo o uvođenju obavezne vakcinacije - rekla je premijerka Brnabić.

#Ana Brnabić

#koronavirus

#vakcinacija