AKTUELNO

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak najavio je danas da će predložiti da se zakonski zabrani vožnja preticajnom trakom na auto-putu ako se vozilo kreće brzinom manjom od 100 ili 110 kilometara na sat.

Drobnjak je dodao da je to nebezbedno koliko i prebrza vožnja. Naglasio je da pojedini vozači ugrožavaju bezbednost saobraćaja tako što voze previše sporo preticajnom trakom na auto-putu i ne vode dovoljno računa da li neko ide iza njih.

Nije mi jasno, svi misle da je njihov auto-put i voze preticajnom trakom, ne prateći da li neko ide iza i da li treba da se sklone - naglasio je Drobnjak.

Dodaje da se uvek nervira zbog toga kad vozi i da je odlučio da predloži resornom ministarstvu da se to i zakonski reguliše. Drobnjak je napomenuo da sada policija ne može da zaustavi nekog na auto-putu i kazni ga zato što vozi sporo preticajnom trakom.

- Može da se donese zakonska odredba i da se kaže: "Ne smeš da voziš ispod 100 ili 110 preticajnom trakom". Nisam to još predložio, ali predložiću, evo to je ideja - kazao je Drobnjak.

Objasnio je da to prvo treba predložiti Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje to zatim predlaže MUP-u, a onda predlog treba da usvoji Vlada Srbije.

#Saobraćaj

#preticajna traka