AKTUELNO

Epidemiolog i vakcinolog Radmilo Petrović komentarisao je večeras slučaj trudnice (29) koja je preminula u nedelju veče u KBC "Dragiša Mišović". Petrović je istakao kako virus napada slabu tačku u organizmu, kao i da su trudnice zapravo dva organizma u jednom.

Petrović dodaje i da sve žene, koje žele da zatrudne, treba prvo da se testiraju na koronavirus, a zatim i da provedu mesec dana u izolaciji kako bi bile sigurne da se neće zaraziti tokom drugog stanja.

Foto: TV Vesti

Virus traži slabu tačku na organizmu i tu napada. Trudnice su zapravo dva organizma u jednom i zato su osetljivije. Treba da se testiraju i tek ako su negativne, nakon mesec dana izolacije treba da zatrudne, to je sigurna procedura, da se ne bi zarazile - priča Petrović.

Petrović je gostujući na TV Vesti rekao i kako koronavirus bira grupacije koje su najmanje žaštićene, kao i da će kovid napadati sve mlađe uzraste. Podsetio je i da je trenutno u svetu aktivno oko deset novih sojeva, a zatim napominje kako će ih u budućnosti biti mnogo više.

Foto: TV Vesti

Virus bira uvek onu grupaciju koja je najmanje zaštićena, tako da će on napadati sve mlađe i mlađe uzraste. Ima 10 sojeva, a biće ih mnogo više - istakao je Petrović u autorskoj emisiji Srđana Predojevića na TV Vesti.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!