AKTUELNO

Porodilja D. T. (26), koja je u nedelju preminula od posledica korona virusa u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović", uspela je da vidi svoju bebu pre nego što ju je srce izdalo.

Ona je bila hospitalizovana u ovu ustanovu zbog zaraze korona virusom. U jednom momentu situacija se toliko iskomplikovala da je osoblje ove ustanove rešilo da je prevremeno porodi carskim rezom što je i učinjeno.

- Rodila je sina. Beba je negativna na kovid. I super je. Žena je, nažalost, uprkos svim naporima lekara preminula. Njeno srce nije izdržalo - kaže izvor Telegrafa.rs iz ove zdravstvene ustanove.

Kaže da je D. T. ovo drugo dete. Kod kuće ima ćerkicu od dve i po godine.

Sudbina je htela da oboje ostanu bez majke.

- Uspela je da vidi bebu. Nakon porođaja se probudila iz anestezije, videla je tada dete, i nakon par dana preminula. To je bio jedini put da je videla bebu. Ali, bar jeste - ispričao je naš sagovornik.

Za život u ovoj ustanovi bori se i porodilja J. A. (33). Ona je takođe na respiratoru, a zbog posledica opasnih po život, porođena je prošle nedelje carskim rezom u osmom mesecu trudnoće. Ona je za sada dobro, rodila je ćerku, koja je takođe, negativna na kovid 19.

#Dete

#Smrt

#koronavirus

#porodilja