AKTUELNO

Bačene su tri pune kese flaša!

Nije retkost da, šetajući prirodom, naiđemo na gomilu smeća, đubreta, odbačene životinje, stari nameštaj i praktično - divlje deponije.

Nije ni važno, čini se, što je nekoliko reka i jezera u Srbiji pred ekološkom katastrofom upravo iz gore navedenog razloga.

Znamo da ima ljudi kojima ove stvari nisu važne, ali se svako šokira ako na njih zaista i naiđe. U Novom Sadu nastao je snimak čiji je autor ostao užasnut prizorom.

Naime, devojka je u pratnji mladića pobacala u Dunav desetine plastičnih flaša. Prizor se odvijao u delu keja bližem kanalu Dunav-Tisa-Dunav, gde obično ima manje prolaznika, ali ipak dovoljno da snimkom zabeleže ovu sramotu.

Dok je devojka bacala flaše, mladić je, u maniru pouzdanog stražara, držao vreću sa flašama i povremeno se osvrtao i "čuvao stražu". Nakon što su u reku pobacali tri vreće plastičnih flaša, lagano su ustali i otišli kao da se ništa nije desilo.

"Treba ih kazniti žestoko", "Sve je to od kuće", "Da ne znam gde živimo, pomislio bih da je skrivena kamera u pitanju", neki su od komentara. U nastavku pogledajte snimak:

#Novi Sad