AKTUELNO

Šestomesečna beba Gavrilo Đurđević mora da sakupi 2.5 miliona evra kako bi dobio najskuplji lek na svetu - zolgensmu.

Priča o malom Gavrilu Đurđeviću podigla je celu Srbiju na noge, a nakon što je objavljena vest da je kapitenska traka Kristijana Ronalda stavljena na licitaciju, akciji spašavanja mališanovog života priključio se i mladić po imenu Nemanja Ugrešić.

Foto: Facebook.com/Nemanja Ugresic

Naime, ovaj muškarac podelio je na svom Twitter i Fejsbuk nalogu vest da prodaje tri motora po početnoj ceni od 24.500 evra ukupno (odnosno 10.000e, 2.500e i 12.000e – u zavisnosti od toga za koji motor licitirate), a sav novac koji bi sakupio od licitacije bi donirao za lečenje ovog mališana.

Ubrzo nakon što je postavio svoj oglas u grupi “Budi human – humanitarne licitacije”, njegovu objavu su preplavili komentari podrške i divljenja, a svi se nadaju da će ova početna suma dostići što veću cifru na licitaciji i da će biti sakupljena dovoljna svota novca za lečenje Gavrila Đurđevića.

Foto: TV Pink Printscreen

– Hvala Bogu na takvim ljudima – napisala je jedna korisnica ove društvene mreže, a sa njom se složio i jedan muškarac:

Foto: budihuman.rs

– Za ovo ne postoji komentar koji bi bio dostojan da se opise veličina osobe kakva ste Vi! Svaka čast i kapa dole – samo su neke od poruka divljenja upućene ovom mladiću.

Podsetimo, šestomesečni dečak iz Kragujevca, Gavrilo Đurđević, boluje od teške ali izlečive bolesti – spinalne mišićne atrofije. Kako bi otišao u inostranstvo na lečenje potrebno je dva i po miliona evra. Akciji prikupljanja sredstava se priključila cela Srbija, a njegovi roditelji apeluju za pomoć budući da je za dečakovo izlečenje neophodno dva i po miliona evra.

#Gavrilo Đurđević