AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pozvao je danas sve one koji žele da budu na usluzi svojoj zajednici i zemlji i da profesionalnu karijeru ostvare u policiji, da se prijave na konkurs za polaznike Centra za osnovnu policijsku obuku, koji je nedavno raspisan.

Ministar Vulin, koji je obišao polaznike 28. i 29. klase Centra koji se nalaze na obuci u Sremskoj Kamenici, istakao je da će jedan broj polaznika, koji prođu na konkursu i završe obuku, obavljati posao pozornika.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

-Vratićemo pozornike policajce koji vode računa o svakom kvartu, znaju svako dete, roditelja, znaju brigu svakog svog sugrađanina i znaju ko su oni u zajednici koji krše zakon i mogu da ugroze bezbednost naših porodica - istakao je ministar Vulin.

Ministar je izrazio zadovoljstvo zbog velikog odziva mladih ljudi na konkurs za pozornike.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

-Pozivam sve koji misle da treba da vežu svoju sudbinu i život, svoju profesionalnu karijeru sa Ministarstvom unutrašnjih poslova da se prijave, budu na usluzi svojoj zajednici, zemlji. Kada budemo vratili pozornike u svaki kvart u našoj zemlji, bićemo sigurniji i bezbedniji - rekao je ministar Vulin.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministar je polaznicima 28. i 29. klase Centra za osnovnu policijsku obuku poručio da je policijski posao životna misija brige o drugim ljudima i njihovoj bezbednosti.

-Ovi momci i devojke su garant da ćemo biti sigurni i bezbedni, stabilni. Ministarstvo unutrašnjih poslova je ponosno što ima još jednu generaciju mladih ljudi, koji će brinuti o svakom od nas, o bezbednosti svakog građanina naše zemlje - poručio je ministar Aleksandar Vulin iz Sremske Kamenice.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova je 24. marta 2021. godine, raspisalo Konkurs za upis 1.400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika.

Konkursom su predviđena radna mesta - policajac (480 polaznika), saobraćajni policajac (250 polaznika), granični policajac (270 polaznika) i policajac za rad u zajednici (400 polaznika), na području Policijske uprave za grad Beograd i 26 područnih policijskih uprava, na koji se kandidati mogu prijaviti do 8 .4. 2021. godine.

Autor: M.Mijatović

#Aleksandar Vulin

#Policija