AKTUELNO

Veoma smo zahvalni na ovoj licitaciji, jer svaka uplata nas približava cilju, rekla je majka malog Gavrila Nevena Đurđević za NOVO JUTRO.

Vatrogasac-spasilac Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Đorđe Vukićević, preko noći je postao heroj, ne samo u Srbiji neko i šire. On je nakon utakmice Srbija-Portugal pokupio kapitensku traku, koju je na stadionu Rajko Mitić u naletu besa bacio Krisijano Ronaldo, i umesto da zadrži za sebe ovaj skupoceni suvenir, stavio ga je na humanitarnu aukciju, kako bi se prikupio novac za malog Gavrila iz Kragujevca, koji boluje od retke i teške bolesti.

Nevena Đurđević, majka malog Gavrila, rekla je da je za njegovo lečenje prikupljeno oko 600 hiljada evra, kao im je potrebno još million i 900 hiljada.

“Mi smo zahvalni na ovoj licitaciji, jer svaka uplata nas približava cilju. Apelujem na sve dobre i humane ljude da ostanu još uz nas, da doniraju I šalju poruke I pomognu da se ta suma što pre prikupi i da Gavrilo nastavi lečenje”, rekla je Đurđević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, sada čekaju da se novac prikupi i dodaje da su u pregovorima sa bolnicom u Sloveniji i Mađarskoj i da čekaju konačne ponude kako bi doneli odluku gde će on primiti terapiju.

“Sada smo samo preokupirani skupljanjem sredstava, pa ćemo kasnije videti i gde će se lečiti”, rekla je Đurđević.

Đorđe Vukićević je rekao da je bio na dežurstvu, kao i da je stajao blizu mesta gde je bačena traka.

“Uz dozvolu pretpostavljenog uzeo sam traku i odmah smo znali gde će ići pomoć”, rekao je Vukićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, pre nego što je legao da spava video je da je cifra koja se nudi milionska, I dodao da kada se probudio cifra bila milijardu I 280 miliona. Dodaje da se neko poigrao sa tim.

“Verovao sam da neko stvarno hoće da je kupi, ali cifra je stvarno bila neverovatna”, rekao je Vukićević.

Prema njegovim rečima, pokazalo se da je sumnja tačna, ali dodaje da su verovali da će i pored toga skupiti dosta novca.

Nevena je rekla da je bila neprijatno iznenađena činjenicom da je neko hteo da sabotira humanitarnu akciju prikupljanja novca za njenog sina.

“Ne mogu da razumem da to može da uradi zrela osoba, neko koi ma empatiju I ljudskost u sebi da takvo nešto može da uradi”, rekla je Đurđević.

#Nevena Đurđević

#Đorđe Vukićević