AKTUELNO

Zasad je isključena mogućnost da je bila oteta ili silovana, a njeni prijatelji ili članovi porodice kažu da nikad nije pokazivala znake depresije.

Studentkinja iz Prijepolja Jelena Lazarević (26) misteriozno je nestala u petak uveče u Beogradu i od tada joj se izgubio svaki trag sve dok se juče ujutro nije pojavila u svom iznajmljenom stanu na Kanarevom brdu.

Jelenin otac Rajko izjavio je da je ona besciljno tumarala gradom. Nakon policijskog ispitivanja i pregleda psihologa poslata je u psihijatrijsku bolnicu "Dr Laza Lazarević" na dalja ispitivanja.

Jelena je poslednja tri dana provela na Adi Huji. Jelenin otac, ipak kaže kako ne može tvrditi šta se tačno zbilo.

- U subotu nam je zet, suprug naše druge ćerke, javio da Jelene nema, da se ne javlja na telefon, da čak nije došla ni na posao. Sve mi se srušilo u trenutku i sve su mi najcrnje misli prošle kroz glavu. Beograd je veliki grad, u poslednje vreme se svašta dešava sa mladim devojkama, a ona se svake večeri sama kasno vraća iz kafića u kom radi. U prvim momentima sam pomišljao da ju je neko oteo, ukrao, ko zna šta joj uradio... Onda sam se tešio da je samo izgubila telefon i da će se javiti, ali agonija se nastavljala, a mi nismo prestajali da brinemo. Neprekidno smo je zvali, alarmirali policiju, ali sve je delovalo bezuspešno, priča kroz suze.

- Na sreću, Bog nas je pogledao i dok smo čekali bilo kakvu informaciju, stigla mi je poruka da je Jelena ponovo dostupna. Odmah sam je pozvao i čuo njen glas. Zvučala je potpuno smireno, kao da se ništa nije desilo. Rekla mi je da je dobro i da je upravo ušla u stan. Kao da mi je pao kamen sa srca. Siguran sam da ovo nema veze sa njenim ljubavnim životom, jer je ona živela sa cimerkom i mogla da organizuje svoje vreme. Kaže da je samo lutala Beogradom, ne misleći o posledicama. Očigledno da je upala u neku krizu. Ne znam šta bi drugo moglo da bude - dodao je Jelenin otac.

PORODICA I KOLEGE U ŠOKU

Muž Jelenine sestre Darko Mirković kaže da ne može ni da nasluti gde je bila i šta je radila dva dana.

- Sama je otišla, sama se i vratila. Vodili smo je kod lekara i nismo hteli da je ispitujemo zbog čega nas je ovoliko preplašila. Neka se smiri i odmori , pa ćemo rešiti sve probleme koje ima - kratko kaže Mirković.

Sa druge strane Jelenine kolege iz kafića "Angolo" šokirane su zbog njenog nestanka. Ne mogu ni da pretpostave šta je pravi razlog, jer je, kako kažu, vedra, dobra i vredna devojka koja nikada nije pomenula da ima bilo kakav problem.

- Kada smo videli da je nema na poslu, sve vreme smo je zvali, ali se nije javljala na telefon. Bila je nedostupna i svi smo se uplašili. Do tada nije imala takve izlete, o njoj imamo samo reči hvale. Ukoliko bude sve u redu, vratiće se na posao, ali će mendažeri pre toga razgovarati sa njenim roditeljima - kazali su u tom kafiću.

#Studentkinja

#nestala

'