AKTUELNO

Maleni Gavrilo boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije.

Svet sporta danima ne prestaje da priča o nesvakidašnjem potezu i incidentu koji je u Beogradu napravio Kristijano Ronaldo, nakon što je na meču protiv Srbije besan napustio teren pred sam kraj i bacio kapitensku traku na travu stadiona "Rajko Mitić" jer mu gol nije priznat.

Foto: Beta/ZAjedno za zivot, Tanjug AP/Darko Vojinović

Ovaj potez izazvao je lavinu negativnih komentara, ali će nekome doneti i dobro. Naime, upravo je Ronaldova traka data na aukciju i to u dobrotvorne svrhe. Novac od prodaje ići će preslatkoj bebi Gavrilu Đurđeviću iz Kragujevca koji boluje od retke i teške bolesti – retke spinalne mišićne atrofije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Presrećni smo i mnogo zahvalni vatrogascu koji je uzeo traku i došao na ideju da licitira za našeg Gavrila. Nadamo se da će taj novac biti uplaćen na njegov račun, da će suma još rasti i da će nam humani i dobri ljudi pomoći u ovoj borbi – kaže za Pink Gavrilova mama Nevena.

Foto: TV Pink Printscreen

Za Gavrilovo izlečenje potrebno je 2,5 miliona evra, a dosad je sakupljeno oko 20 odsto. Novac se prikuplja putem SMS, donacijama, organizovanjem humanitarnih bazara...

- Gavrilo je zasad dobro i nadamo se da će u najskorijem roku otići na lečenje i primiti tu gensku terapiju – kaže nam Nevena Đurđević.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, osim ozbiljnih ponuda, licitiranje za Ronaldovu kapitensku traku privuklo je i prevarante sa lažnim iznosima. Ipak, kako kaže Gavrilova majka, gest slavnog fudbalera koji je u prvi mah naišao na osudu, i to što je vatrogasac Đorđe Vukićević traku sačuvao za prikupljanje novca, daju novu nadu.

Foto: budihuman.rs

- Izrodilo se nešto jako humano i dobro i nadamo se da će to uroditi plodom. Nadamo se da će Gavrilo, zahvaljujući tom Ronaldovom gestu primiti terapiju što pre – kaže Nevena.

#Gavrilo Đurđević