AKTUELNO

U 21 sat biće održana generalna proba muzičke fontane na Slaviji, a prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića fontana će od sutra početi sa radom.

Vestić je gostujući na TV Pink rekao da muzička fontana na Slaviji ima 800 kvadratnih metara vodene površine, 350 mlaznica i oko 400 reflektora, napomenuvši da je koštala 1,8 miliona evra.

Večeras će biti generalna proba, a fontana će od sutra raditi normalno, dodao je Vesić napomenuvši da svaki veliki grad ima jednu od ovakvu fontanu.- Ona je već postala simbol Beograda, ponosni smo što je Beograd dobio ovakvu fontanu, verujem da će to biti mesto gde će se okupljati građani - naveo je Vesić.

Pored stranih numera, biće emitovane i domaće pesme. Za početak će to biti numere o Beogradu koje izvode Đorđe Marjanović i Lola Novaković. Fontanom će moći da diriguju svi prolaznici.

Prema njegovim rečima, muzika će biti emitovana dva puta dnevno tokom radnih dana, odnosno od devet do 11 sati prepodne i od 20 do 22 sata uveče, a vikendom od devet do 12 i od 18 do 22 časa.

Vesić je najavio da će u ovoj godini biti izgrađene još dve fontane - na Bosloviji i na okretnici na Novom Beogradu.

#Fontana

#Goran Vesić

#Trg Slavija

'