AKTUELNO

Bojan Stanić, pomoćnik direktora Sektora za strateške analize i analitiku Privredne komore Srbije, govorio je za TV Vesti o tome koliko je koronavirus uticao na ekonomiju u našoj zemlji. Stanić je ovom prilikom rekao kako veći deo privrede dobro funkcioniše.

Stanić je za TV Vesti istakao i kako će trebati vremena da se nakon korone građanima vrate stare navike, kada je reč o putovanjima, a istakao je i koje delatnosti su najugroženije.

Foto: TV Vesti

Postoji problem za delatnosti koje su ugrožene zatvaranjem, to su uslužne delatosni koje zahtevaju kontakt. One su ugrožene bile i na početku pandemije, ali mi ne možemo biti protiv mera koje su uvedene. Zato postoji dodatni minimalac za ugostitelje, podrška hotelima, prevoznicima... Značajna su sredstva, ali će ih biti još tokom godine. Treba će i vremena da se ljudima vrati navika da putuju. Većina privrede dobro funkcioniše. Zdravstvena zaštita je u prvom planu, mi se tome ne protivimo, ali mora se omogućiti i ekonomskom sistemu da preživi ovu krizu - rekao je Stanić.

Kada je reč o radu od kuće Stanić kaže da je to nemoguće sprovesti u sektorima proizvodnje, kao i da iz nedelju u nedelju prate stanje zaraženih.

Foto: TV Vesti

Vi možete to spovesti u firmama gde je to moguće, informacione tehnologije, javni sektor... Međutim, kada govorite o proizvodnji, ljudi jednostavno moraju da rade. Zahvaljujući merama videli smo da u kompanijama koje zapošljavaju oko 1000 zaposlenih, je relativno manji broj zaraženih. Mi to pratimo iz nedelje u nedelju - dodao je Stanić.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!