AKTUELNO

Pukovnik u penziji Ljuban Karan za TV Vesti govorio je o dokumentima koja bi mogla da budu od velikog značaja za Srbiju. On je istakao da bi to bili dokazi kako Jugoslavija nije bila zemlja u kojoj je živeo genocidan narod, za šta je najčešće i osuđivana u kako je on istakao, stranim medijima.

Karan je ubeđen da bi, ukoliko dokumenta iz Jugoslovenskih agentura ugledaju svetlost dana, mogla potpuno da promene tok istorije kada govorimo o NATO bombardovanju 1999. godine.

Foto: TV Vesti

Dokumenta sigurno postoje, ali ova inicijativa grupe obaveštajaca iz tog vremena, nama govore da su ta dokumenta nama važna. Mi i danas imamo jednu grupu građana koja sumnja u onu istinu koja se stvarno desila u tom vremenu. Nama se nameću stavovi da smo sami krivi jer smo bombardovani, da smo krivi za ratove koji su se dešavali. Ova dokumenta će baciti sasvim realno svetlo na ono što se dešavalo. U tim dokumentima biće i iznenađenja. Naši obaveštajci su bili izloženi velikoj grupi kontra obaveštajaca koji su kontrolisali službe koje su vodile računa o tome da se akcije koje se planiraju protiv Jugoslavije ne saznaju. Uprkos tome, naši obaveštajci dotakli su se kapotalnih dokumenata, i to je velika stvar - rekao je Karan.

Foto: TV Vesti

Karan u nastavku gostovanja na TV Vesti ističe da su dokumenti o kojima je reč pouzdani, i da su se obaveštajci koristili samo proverenim informacijama, što ide u korist Srbije.

Foto: TV Vesti

Naše snage kopnene vojske, imale su vremena da se dislociraju iz kasarni, i da se razmeste. Uspeli su da izbegnu strahovite gubitke koji su bili planirani. Ti planovi su pomerani kako su naši obaveštajci dolazili do njih. Oni su se korigovali, i tada su se pravili drugi planovi. Oni žele da iskoriste to, da se utvrdi prava naša bliža istorija, da bi mi korogovali sve što je netačno. Obaveštajci su državnom vrhu slali samo proverene informacije. Tu bi se videlo ko je tu kriv za agresiju, koja je unapred planirana. Planirana je i satanizacija Srbije jer se tražio povod za bombardovanje - dodao je Karan.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110