AKTUELNO

Doktor Radomir Aničić iz GAK Narodni front, gostujući na TV Vesti, istakao je kako trudnice slobodno mogu da se vakcinišu, s obzirom na to da je javnost bila podeljena u poslednjih nekoliko meseci kada je reč o ovoj temi.

Aničić je rešio veliku dilemu, a zatim je savetovao sve trudnice da se slobodno vakcinišu, kao i da su to stavovi na svetskom nivou. Kaže i da su trudnice, koje su ranije bile zaražene koronavirusom, danas dobro.

Foto: TV Vesti

Tu smo godinu dana u ovoj pandemiji, na samom početku je bila preporuka da žene ne planiraju trudnoću, niti su se u tom momentu radile vantelesne oplodnje. Kako je vreme prolazilo, sve trudnice koje su bile zaražene su dobro, kako one tako i deca. U međuvremenu saznali smo da je veliko naše oružje protiv ove pandemije zapravo vakcinacija. Javnost je bila podeljena. To je bila jedna nedoumica, ali na svu sreću je pre jedno 4 nedelje udruženje "FIGO" reklo da sve žene koje ili planiraju ili su trudne, slobodno mogu da se vakcinišu. To je stav na svetskom nivou, pa smo naše buduće mame savetovali da se slobodno vakcinišu - kaže Aničić.

Aničić je u nastavku gostovanja na TV Vesti rekao i kako nakon vakcinacija trudnica nema kontraindikacija, a istakao je i kako mogu da se vakcinišu i žene koje su u procesu vantelesne oplodnje.

Foto: TV Vesti

Nema kontraindikacija, čak i one žene koje su u procesu vantelesne oplodnje mogu da se vakcinišu. Važno je da se zadrži zdravlje. Bilo je žena koje su imale kovid u ranoj trudnoći, pa su se desili rani pobačaji, ali to je moglo da se desi i sa bilo kojim virusom, a ne samo sa kovidom. Prvi semestar je najosetljiviji. Mi gledamo naučno i većinski šta se dešava, tako da u ovom trenutku možemo da kažemo da za sada sve funkcioniše kako treba - rekao je Aničić.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor: S. K.